onsdag 18. november 2009

Analyse av musikkvideo


Dette er musikkvideoen til

sangen; ”Meet me on the equinox” av det amerikanske Indie-bandet ”Death Cab for Cutie.”

Jeg valgte å analysere denne musikkvideoen fordi jeg liker både sangen og videoen godt. I tillegg er det et klassisk eksempel på en musikkvideo i sin sjanger. Dette kommer Jeg tilbake til senere.

Sangen; Meet me on the equinox ble gitt ut den 13. September 2009. Den er en av de offisielle soundtrackene (lydsporene) til ungomsfilmen: Twilight, New Moon som kommer på kino den 20. November 2009. Det er vokalist Ben Gibbard som har skrevet sangen. Gibbard sier at sangen handler både om hans personlige liv og filmen New Moon. Teksten handler om to personer som møter hverandre på halvveien, altså at to som er glad i hverandre gjør sitt for å få forholdet sitt til å fungere. Tittelen; Meet me on the equinox betyr: Møt meg på jevndøgn. ( Tid på året hvor dag og natt er like lange overalt på jorden. Høstjevndøgn/vårjevndøgn)

Musikkvideoen jeg har analysert er veldig klassisk for sin sjanger, altså det jeg kaller ”film-musikkvideoer.” I disse musikkvideoene ser man ofte at videoen er en blanding av scener fra filmen og framføring av bandet. Dette kan vi også se i musikkvideoer som f. eks. Chris Cornells musikkvideo: ”You know my name,” fra James Bond filmen; Casino Royale. (http://www.youtube.com/watch?v=a7j93Bf-EyI) Det er også vanlig at framførelsen skjer i samme miljø som scenene fra filmen. I denne musikkvideoen står bandet og framfører sangen i en hytte i en skog som skal forestille den samme skogen som vist i scenene fra filmen. Dette er altså en klassisk ”film-musikkvideo.”

Handlingen i musikkvideoen er ganske enkelt at det er to personer, en gutt og en jente som møter hverandre på forskjellige steder, i forskjellige situasjoner. Jeg har ikke lest noen av Twilight bøkene eller sett noen av filmene, så jeg har vanskeligheter for å tyde hvilke forhold disse to menneskene har til hverandre, men det er ganske tydelig at det skjer/har skjedd noe dramatisk mellom dem.

Denne videoen vil nok appellere mest til de som kjenner til handlingen i Bøkene/filmene, fordi de vet akkurat hva som skjer i handlinga, men jeg tror de aller fleste vil like denne videoen uansett, fordi den inneholder veldig fine bilder, spesielt naturbilder, som jeg tror alle vil like.

Kilder:

Fakta:

http://en.wikipedia.org/wiki/Meet_Me_on_the_Equinox

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=eK0uCfHZZH4

http://www.youtube.com/watch?v=a7j93Bf-EyI

http://www.youtube.com/watch?v=vYIGDCY4pdE

Bilder:

http://beatcrave.com/wp-content/uploads/2009/10/Death-Cab-For-Cuties-Meet-Me-On-The-Equinox-Video.jpg

http://media.mtvne.com/manual/intl/warner/2009/USATV0900351_640x480_01.jpg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar